Yüksek Performanslı Lenovo ST50 Sunucular

Lenovo ST50, KOBİ, uzak/şube ofisler ve küçük/ev ofisler için optimize edilmiş kompakt, uygun fiyatlı, giriş tipi bir kuledir.

Lenovo ThinkSystem ST50 sunucular, birkaç nedenden dolayı şirket serisinde benzersiz bir sunucudur. En azından form faktörü değil. Think System ST50, ofislerdeki masaların yanına yerleştirilmek üzere tasarlanmış küçük bir kule sunucusudur. İncelememizde, Lenovo ThinkSystem ST50'yi benzersiz kılanın ne olduğunu ve piyasaya nasıl uyduğunu göreceğiz.

Lenovo Think System ST50'ye Genel Bakış

Lenovo Think System ST50, 375 x 175 x 431 mm veya 16,9 x 6,9 x 17 inç boyutlarında oldukça kompakt bir kule sunucusudur. Gerçekten de, son birkaç on yıldır gördüğümüz masaüstü kulesine çok benziyor. İki modern USB 3.1 bağlantı noktasının yanı sıra 5,25 inçlik bir optik sürücü yuvası bile var.

Aynı şekilde, ünitenin arkası da birçok geleneksel kulenin tasarımına benzer. PSU üstte, ardından bir fan ve G/Ç kalkanı, ardından genişletme yuvaları.

Daha önce incelediğimiz Lenovo ThinkSystem ST550 ve birazdan inceleyeceğimiz Lenovo ThinkSystem ST250'den farklı olarak ThinkSystem ST50, 250W veya 400W'lık tek bir güç kaynağına sahip. Maliyet açısından optimize edilmiş bir platformda tek bir PSU çok mantıklı.

Arka G/Ç'de iki adet USB 3.1 ve iki adet USB 2.0 bağlantı noktası bulunur. Eski bağlantı için bir seri bağlantı noktası da vardır. Daha ilginç özelliklerden bazıları, çift DisplayPort ve ses çıkışıdır. Intel Xeon E-2100 (ve Xeon E-2200) CPU'lar, Intel Core muadillerine çok benzer şekilde grafiklerin etkinleştirildiği “G” serisi parçalara sahiptir. Uyumlu bir GPU kullanılıyorsa, bu DisplayPort'lar dijital bilgi ekranı veya ekip panoları gibi uygulamalar için kullanılabilir.

Gördüğümüzde daha da şaşırdığımız bir alan, tek RJ-45 Gigabit Ethernet bağlantı noktası. Bu, BT yöneticilerinin bir kullanıcı cihazı filosunu yönetmesine yardımcı olmak için Intel vPro dizüstü bilgisayarlarda ve masaüstü bilgisayarlarda kullanılana benzer bir teknolojidir. Test birimimiz, bu ağı güçlendirmek için çift 10Gbase-T adaptörüyle birlikte geldi.

Sistemi açan Lenovo, sunucunun iç kısmına yapıştırılmış güzel bir servis kılavuzuna sahiptir. Bu sunucuların çoğu, özel BT desteği olmadan uzak şubelerde konuşlandırılacağından, bu kategoride acil durum saha hizmeti için iyi etiketlenmiş talimatlara sahip olmak bir zorunluluktur.

İçeride sunucuya güç sağlayan bir Intel Xeon E-2186G işlemci görüyoruz. Bu, yüksek saat hızları, 6 çekirdeğe ve tümleşik grafiklere sahip Intel Xeon E-2100 serisinin en üst seviyesidir. Altı çekirdek özelliği, belki de neredeyse on yıldır bu segmentteki en büyük özellik yükseltmesidir. Bu evrimin tarihini yazımızda okuyabilirsiniz: Intel Xeon E3-1200 V1-V6'dan Yeni Xeon E-2100'e bakış.

Bu aralıktaki CPU'lar çift kanallı bellek denetleyicilerine sahiptir. Tam bellek bant genişliği elde etmek için her zaman bu makinelere en az iki DIMM yerleştirmenizi öneririz. Her kanal, dört DIMM kapasitesi sağlayan iki adede kadar ECC UDIMM'i destekleyebilir.

Bu segment ile üst seviye Intel Xeon Ölçeklenebilir platformlar arasındaki bir diğer fark, PCIe bağlantısının daha düşük cihaz sayıları için optimize edilmiş olmasıdır. Üç tam yükseklikte, yarım uzunlukta PCIe Gen3 yuvası vardır. Biri PCIe x16, biri PCIe x1 ve üçüncüsü PCIe x4 elektrikli ancak x16 fiziksel yuva. Test yapılandırmamızda bir RAID denetleyicimiz ve bir 10Gbase-T ağ bağdaştırıcımız vardı, ancak bizim algımız, birçok yapılandırmada bu yuvaların boş olacağı yönünde. Büyük NVMe depolama dizileri veya büyük derin öğrenme eğitim platformları oluşturmak istiyorsanız, Lenovo'nun daha iyi seçenekleri vardır.

Kasanın içinde bir dizi depolama montaj noktası vardır. İşte üst depolama bölmesine bir bakış. 5,25" optik yuva ile birlikte kablolu 3,5" sürücüler görülebilir. Her iki cihaz da bu segmentte harika bir dokunuş olan aletsiz değiştirilebilir.

Bu ortam bölmesi muhafazasına bağlı küçük bir fan bulduk. Buradaki hayran, çoğu satıcının maliyetleri düşük tutmak için ekleyeceği bir şey değildir. Lenovo, soğutma performansını optimize etmek için bir fan ekledi.

Kasanın alt köşesinde, bu aletsiz kablolu sürücü bölmelerinden iki tane daha var. Lenovo'nun burada yaptığı güzel tasarım parçalarından biri de bunları mavi yapmak.

Ünitenin üzerinde, RAID denetleyicisi için pil yedekleme ünitesi görülebilir. Lenovo Think System ST50 ile yapılandırılabilen dört adet 12G SAS/ SATA III denetleyicisine sahiptir. Daha düşük güç ve daha düşük maliyetli SATA sürücü bağlantısı için yerleşik SATA denetleyicisi de kullanılabilir.

Test ünitemiz de bu widget ile birlikte geldi. Bu, isteğe bağlı (parça numarası 4M17A12095) Lenovo Think System ST50 çift SD kart okuyucusudur. Bu, VMware ESXi gibi bir işletim sisteminin SD kartlara yüklenmesine izin verir, böylece depolama için değerli bir sürücü bölmesi kaydedilebilir.

Burada belirtmek istediğimiz son bir konu da kablolama ile ilgili. Çeşitli fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi, kablolama bol.

Lenovo ThinkSystem ST50 yönetimi, girmemiz gereken bir öğedir. Bu neslin resmi Lenovo Think System XCC sunucu destek tablosuna bakarsanız, Lenovo Think System ST50 bir istisnadır:

 AMT ve vPro'yu şirketimizde birkaç kez ele aldık. Buradaki güzel bir özellik, Intel Core dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarınızı AMT ve vPro aracılığıyla yönetmek için bir araç kullanırsanız, bu araçların size kullanıma hazır yönetim işlevleri sunabilmesidir.

 Kesinlikle bu segmentin peşinde olduğu maliyetleri düşürür. XCC istiyorsanız, yine Lenovo Think System SR650'ye yükseltmenizi öneririz.

Güçlü ama uygun fiyatlı

Lenovo ST50, küçük ve orta ölçekli işletmeler ve uzak veya şube ofisleri veya üretkenliği artırmak isteyen perakende ortamları için kolay yönetilebilir, ideal bir ilk sunucu sağlar. En yeni Intel® Xeon® E-2200 işlemcilerle eşleştirilmiş, değeri optimize edilmiş bir anakart tasarımı, nesilden nesile 2 basamaklı bir yüzde performans artışı sağlar ve ST50 için üst düzey masaüstü bilgisayarlara ve daha yüksek kurumsal şirketlere kıyasla agresif bir fiyat noktası sunar. Bir masaüstü alternatifinden daha yüksek düzeyde yetenekler.

Esnek değer

Lenovo ST50, GPU desteği ve bir dizi uyumlu depolama sürücüsü dahil olmak üzere, büyüyen işletmeler için portföy genelinde ortak bileşenler, yüksek güvenilirlik ve temel ölçeklendirme yetenekleriyle tasarlanmıştır. Lenovo'nun XClarity provizyon yöneticisinin USB sürümü kolay kurulum ve bellenim yükseltmeleri sağlarken, sistem sağlığını izleyen ve veri bozulmasını önleyen Intel Aktif Yönetim Teknolojisi (AMT) ile zamandan tasarruf edin ve maliyetleri azaltın.

Çevre dostu

Kompakt Lenovo ST50, kompakt boyutu ve fısıltı kadar sessiz çalışması sayesinde bir ofis ortamında göze çarpmama konusunda mükemmeldir. Intel Xeon E CPU ve TruDDR4 bellek dahil olmak üzere enerji açısından verimli tasarım öğeleri, standart iş yükleri altında güç tüketimini azaltarak, artan sunucu çalışma süresi ve işyeri üretkenliğine ek olarak, diğer tüm Lenovo'lar gibi enerji maliyet tasarrufu sağlar.

Lenovo ST50 Sunucu Yönetimi Nasıl Yapılır?

Lenovo ThinkSystem ST50 yönetimi, girmemiz gereken bir öğedir. Bu neslin resmi Lenovo Think System XCC sunucu destek tablosuna bakarsanız, Lenovo Think System ST50 bir istisnadır:

Diğer modellerin aksine Think System ST50'de yerleşik fiziksel XCC denetleyicisi yoktur. Bu, desteği neredeyse imkansız hale getirir. Bunun yerine Lenovo, Intel AMT 12.0 aracılığıyla yönetim işlevselliği sağlamak için iş ortağı Intel'e güveniyor. AMT ve vPro'yu şirketimizde birkaç kez ele aldık. Buradaki güzel bir özellik, Intel Core dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarınızı AMT ve vPro aracılığıyla yönetmek için bir araç kullanırsanız, bu araçların size kullanıma hazır yönetim işlevleri sunabilmesidir. Dezavantajı, XCC'nin tüm harika güvenlik ve operasyonel özelliklerinin bu platformda mevcut olmamasıdır. Kesinlikle bu segmentin peşinde olduğu maliyetleri düşürür. XCC istiyorsanız, yine Lenovo SR650 modeline yükseltmenizi öneririz.

Lenovo ST50 Sunucuların Bilgi İşlem Performansı Nasıl?

Bu alıştırma için, yıllardır kullandığımız platformlar arası “en küçük ortak payda” sonuçlarını ve güncellenmiş Linux-Bench2 komut dosyalarımızdan birkaç sonucu görmemize yardımcı olan eski Linux-Bench komut dosyalarımızı kullanıyoruz. Bu noktada, kıyaslama oturumlarımızın çalışması günler alıyor ve binin üzerinde veri noktası üretiyoruz. Ayrıca, yazılımlarının en yeni donanımlarda nasıl çalıştığını görmek isteyen yazılım şirketleri için iş yükleri çalıştırıyoruz. Sonuç olarak, bu, topladığımız ve herkese açık olarak paylaşabileceğimiz verilerin küçük bir örneğidir. Pozisyonumuz her zaman bazı ücretsiz veriler sağlamaktan mutlu olmamızdır, ancak DemoEval hizmetimiz gibi şirketlerin laboratuvarımızda kendi iş yüklerini çalıştırmalarına izin veren hizmetlerimiz de vardır.

Lenovo ST50 Ne Kadar Güç Tüketiyor?

Extech TrueRMS  Power Analyzer 380803 ile Lenovo ThinkSystem ST50'nin 120V güçte gömülü laboratuvarda kullanımının farklı noktalarında ölçümler aldık. Tower sunucular, yüksek güçlü veri merkezlerinden ziyade ofislerde daha fazla zaman harcama eğilimindedir, bu nedenle testlerimizi neden daha düşük voltajda yapıyoruz.

Lenovo ST50 Çalışırken Ne Kadar Ses Çıkartıyor?

Lenovo ThinkSystem ST50, ofislerde çalıştırılmak üzere tasarlanmıştır. Platformun birkaç farklı ölçümünü almak için Extech 407764 ses seviyesi ölçerimizi kullandık.

Lenovo'nun fan modları için birkaç farklı BIOS ayarı vardır. Önyükleme sırasında UEFI kurulumuna girmek için F1'e basabilirsiniz, ardından ayar ICE Performans Modu olarak adlandırılır. Orada 2HD Soğutma Modu, 4HD Soğutma Modu, Performans Modu ve Tam Hız bulabilirsiniz. Tam Hız seçeneği, yaz aylarında açık havada çalıştırılmadıkça genellikle önermeyiz. Sisteminiz gürültülü ise bu ayara bakmanızı öneririz.

Lenovo ST50 Modelleri Hangileri?

Konfigürasyonlu ve temel özelliklere sahip olarak ikiye ayrılmaktadır. Hizmetini vermekte olduğumuz 7Y48A04FEA modelini ihtiyaçlarınıza ve işletmenize göre özelleştirebilir veya genişletebilirsiniz. 

Lenovo ST50 Sunucu Fiyatları 

ST50 serisinin fiyatları ek donanım ve yazılımlara göre değişkenlik gösterse de temel fonksiyonlara sahip cihazların ortalama fiyatları $1165 ile $1999 aralığındadır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.